De Ezels

Wij wandelen met een groep van 5 ezels: Chico, Noddy, Benno, Suus en Sara.

De laatste drie zijn opvangezels, die bij ons genieten van een goede oude dag. Ze hebben allemaal hun eigen mooie karaktereigenschappen, waardoor het leuk is om met een ezel te wandelen die bij je past!

Sara doet haar naam eer aan want ze is onze oudste ezel met haar ruim 30 jaar. En hoewel een grijze dame op leeftijd nog “fit as a fiddle”! Sara kwam destijds van de Stichting Opvang Ezels en was onze eerste adoptie-ezel, nu al sinds 20 jaar! Sara heeft een ingebouwd horloge; om 8.00 u wil ze eten en als je te laat bent kun je rekenen op een stevige reprimande in de vorm van een prachtig concert!

Noddy is de enige bonte van het stel, oorspronkelijk een Ierse ezel. Hij heeft iets minder hekel aan regen dan de rest, dat moet ook wel als je daar vandaan komt! Hij heeft niet alleen de tekening van een bonte ezel, maar hij maakt het regelmatig ook behoorlijk bont want hij weet bijv.  precies hoe hij de ritssluiting van een jas open moet krijgen en is daarom ook dol op jacks met koordsluitingen! Onder draad of een hekje doorlopen om even de naburige weide te checken is voor hem geen probleem…  Hij is zijn carriere als circusezel misgelopen! Hij is nu wat ouder maar hij kan nog heel ondeugend kijken en lief dat  hij is… Een grote knuffel!

Chico is de Benjamin maar onderschat hem niet…. Hij is de aanvoerder van de Club van Vijf!

Hij kwam bij ons als veulentje en is een beetje verwend… wat prinsessegedrag is hem niet vreemd. Hij wil bijvoorbeeld tijdens de wandelingen maar wat graag voorop lopen want dat ziet hij als eerste dat lekkere klaverveldje ;-)  Hij wordt ook wel eens Tina Turner genoemd door zijn wollige wintervacht. En hij kan zijn tong zover uitsteken dat hij er bijna zijn oren mee kan schoonmaken!

Benno en zijn zus Suus zijn beide twintigers, dus niet meer piep maar zeker niet stok! Ze vinden het heerlijk om mee uit wandelen te gaan. Beide zijn adoptie-ezels van de Stichting Opvang Ezelsocieteit en sinds enkele jaren bij ons op Walcheren geplaatst om van een probleemloze oude dag te genieten, dat hebben ze verdiend! En reken maar dat ze genieten!